пʼятниця, 15 листопада 2013 р.

Види скла

Скло - популярний будівельний матеріал, який традиційно користується великим попитом. Одним з його головних переваг є його прозорість, що дозволяє пропускати максимум світла. А сучасні технології дозволяють домогтися від скла підвищеної міцності, яка не поступається іншим матеріалам, а також інших корисних якостей і здібностей.






Так, популярним останнім часом стало скло з так званим теплосберегающим режимом. Воно виходить завдяки нанесенню на звичайне скло особливої ​​плівки. Плівка утворюється після реакції піролізу, коли на склі частки металів вступають в хімічну реакцію під впливом тиску і високих температур. Важливо, що теплозберігаюче скло, набуваючи нових якостей, ніяк не впливає на пропускання до приміщення світла. Теплозберігаюче скло зазвичай поділяють на два види: І-скло та К-скло. К-скло значно твердіше свого більш тендітного аналога.

Скло, з світлозахисними характеристиками - ще один приклад, коли сучасні технології дозволяють домогтися від звичайного скла нових властивостей. Цей вид скла виходить за допомогою напилення на поверхню спеціальних речовин.

Також існує універсальний тип скла, в якому поєднуються характеристики теплозбереження і світлозахист. Природно, таке скло коштує дорожче, тому що в ньому використовується більше технологічних прийомів.

Загартоване скло відрізняється підвищеною твердістю. Його отримують в процесі нагрівання до високих температур і наступного охолодження.

Увіліевое скло - новинка на ринку, яка нерідко використовується в оздоровчих центрах або в дитячих установах. Воно пропускає природні ультрафіолетові промені сонячного світла.

Триплекс - дуже затребуваний вид скла. До його переваг відноситься міцність, так як в конструкції використовується кілька стекол, скріплених за допомогою плівки. Триплекс не стає від цього менш доступним для пропуску світла. Ну а головний плюс: при розбитті триплекс не розлетиться, все осколки залишаться на плівці, не утворюючи гострих країв. Відповідно, таке скло дуже безпечне.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика