
Перше, що варто чітко розуміти при виборі кухонного покриття - в цьому приміщенні багато вологи. Тому кухонний ламінат обов'язково повинен бути вологостійким. Однак, вологостійкий ламінат, якщо його залити водою, може деформуватися. Інша справа - водостійкий. Подібні наслідки йому не страшні.
Не менш важливо звернути увагу на таку характеристику як міцність. Тут варто зупинити свій вибір на ламінаті класу 31, 32. В цьому випадку покриття може прослужити до 20 років.
Самим уразливим місцем цього покриття вважаються стики. Для запобігання ушкоджень стиків варто обробляти їх спеціальним засобом на основі воску.
Крім власне матеріалу, для довгого терміну служби покриття підлоги, важливо і те, як цей матеріал будуть укладати. Що стосується ламінату, то тут не треба бути великим фахівцем. Кожен виробник прикладають продукцію докладними покроковими інструкціями.

Пройдемося і ми коротко по кроках укладання ламінату.
Статеве «чорнове» покриття повинно бути ідеально рівним. Це ж покриття необхідно гідроізолювати і звукоизолировать. Для цього використовують пінополістирольні або коркові підкладки.
Закуповувати матеріал потрібно з стандартним 15% запасом. Якщо форма кухні нестандартна - запас потрібно збільшити.
Існує два способи укладання ламінату - бесклеевой (замкової) і клейовий. Спосіб укладання без клею з'явився відносно недавно. Його перевага перед клейовий укладанням очевидно - зручність при монтажі, більш висока міцність і надійність. До того ж з часом клей втрачає свої властивості, що може негативно позначитися на міцності виробу і стати причиною появи щілин. До того ж, клейовий ламінат практично не піддається ремонту. Тепла підлога при клейовий укладанні зробити неможливо. Технологія укладання послідовно описана в інструкції по використанню даної продукції.
Щоб замаскувати видимі стики потрібно укладати ламінат у напрямку віконного світла.
Немає коментарів:
Дописати коментар